Mali: Obesite me na Terazijama ako na Slaviji pogrešimo

avgust 1, 2015 - 18:04 - Redakcija Opozicionar ©

Mali: Obesite me na Terazijama ako na Slaviji pogrešimo

Izdvajamo

  • Gradonačelnik Siniša Mali izvinio im se u ime Grada Beograda, navodeći da je „besan na projektante i da će sve biti ispravljeno“

Predstavnici slepih i slabovidih žalili su se juče na greške koje su napravljene prilikom rekonstrukcije Ulice vojvode Stepe, a gradonačelnik Siniša Mali izvinio im se u ime Grada Beograda, navodeći da je „besan na projektante i da će sve biti ispravljeno“.

Predsednica udruženja slepih i slabovidih „Beli štap“ Vesna Nestorović rekla je da kocke kojima treba da šetaju slabi i slabovidi po trotoaru u Vojvode Stepe nisu postavljene kako treba.

„Ko se dogovorio kako treba da se postavljaju kocke? Oni ne znaju čemu šta služi i nisu smeli da puste ovakav projekat“, rekla je Nestorovićeva, koja i živi u Ulici vojvode Stepe.

Ona je navela da nije odgovoran Mali, koji je zatekao projekat i uvek bio spreman za saradnju, ali je molila da to što pre bude sanirano.

Mali je, obilazeći juče otvorenu Ulicu vojvode Stepe, rekao da je besan na projektanta.

„Ne mogu da verujem da projektant nije prošao ulicom i video da na sredini staze za slepe stoji bandera“, rekao je Mali i dodao da izvođač radova nije kriv jer je radio po projektu.

Kako je istakao, postoji garantni rok od dve godine da izvođač radova neke stvari promeni.

„Izvinjavam se u ime Grada Beograda i besan sam što je napravljen takav projekat“, naveo je gradonačelnik i dodao: „Sada pripremamo rekonstrukciju Trga Slavija i ako pogrešimo, imate pravo da me besite na Terazijama“.

Nestorovićeva je gradonačelniku dala povez za oči kako bi ga predao arhitekti koji, kako je rekla, nije obraćao pažnju na potrebe slepih i slabovidih.

(Izvor: Kurir)

avgust 1, 2015 - 18:04 - Redakcija Opozicionar ©